17 Mayıs 2016 Salı

Paralel Evren ve Evrenin Varoluşu Hakkında Bilinmeyenler



Ücretsiz Abone Olmayı Unutmayın
https://www.youtube.com/c/HbsMedya

Dünyada Lanetli Olduğuna İnanılan 10 Ürkütücü Yer : https://youtu.be/STrGJysnGzg
Paralel Evren ve Evrenin Varoluşu Hakkında Bilinmeyenler : https://youtu.be/S6T_CwCMAtM
Geleceğin Kahinleri - İndigo Çocuklar ve Mars'tan Gelen Kristal Çocuk : https://youtu.be/l2SeSf-WvPs
Tarihin En Şeytani 5 KADIN Canisi : https://youtu.be/0cx8GR7AxdI
Ölümü Görmüş 6 Kişinin ( Gerçek Yaşanmış) Hikayeleri : https://youtu.be/TKQld1x5snk
Yüzyılın Işınlanma Deneyi - Philadelphia Deneyi : https://youtu.be/z4FQBCXDTCA
Astral Seyahat ve Hakkında Bilinmeyenler : https://youtu.be/ZxOHG7gMeek
Hipnoz Nedir ? Hİpnoz Teknikleri ve Otohipnoz : https://youtu.be/HHHNOStWYtM
Mona Lisa'nın Sırrı Çözüldü : https://youtu.be/g_thD4lbJZM
Sırrı Çözülemeyen Esrarengiz Yer, Kayıp Dünya : https://youtu.be/j5NuFDItxQg
55 Yıldır Gizemi Çözülemeyen Olay - Dyatlov Geçidi : https://youtu.be/rdEEN8fzo_w
Dünya'nın En Gizemli Yapıları : https://youtu.be/MqfGuL6eYGo
Bilimin Açıklayamadığı Esrarengiz Olaylar : https://youtu.be/rzRku0TojEA
Dünya Üzerinde Tanımlanamayan Yaratıklar : https://youtu.be/Rmpg7j9jjAI
Dünyada Gizemi Çözülememiş 15 Gizemli Olay : https://youtu.be/rGib2tJ-l6g
Dünyada Sırrı Çözülememiş 20 Gizemli Olay : https://youtu.be/TDeCrWAXGaw
Telekinezi Nedir ? Telekinezi Teknikleri : https://youtu.be/LxTcFgl2DQY



Paralel Evren ve Evrenin Varoluşu Hakkında Bilinmeyenler

Paralel evrenler aslında başta gökbilimciler ve sicim kuramcıları olmak üzere birçok fizikçi ve matematikçinin ciddiye aldığı araştırma konularından. Aralarında David Gross’un da olduğu, Nobel ödüllü bir grup bilim insanına göre paralel evrenlerin var olduğu fikri gerçekten uzak ve hiç de zarif olmayan bir fikir; Alan Guth, Andrei Linde gibi kendini bilim çevrelerinde ispatlamış bir grup gökbilimci için ise oldukça doğal ve denklemlerden çıkan bir gereklilik. Brian Greene gibi paralel evrenler fikrine mesafeli davranan; fakat her an benimseyecekmiş gibi bir tutum sergileyen sicim kuramcılarının sayısı da hiç az değil. Eğer paralel evrenler varsa gerçeklik tahminimizden çok daha karmaşık olabilir. O zaman, benzersiz ve tek olduğunu düşündüğümüz 13,5 milyar yıllık evrenimiz çok daha büyük ve doğurgan bir yapının ufacık bir parçası haline gelebilir.

Paralel evrenler öngörüsü evrenimizin sonsuz büyüklükte olması durumunda, bir yerlerde bir ikizimiz olması gerektiği üzerine yapılan ihtimal hesaplarıyla başlamış. Sonraları kimi kuantum kuramcıları alternatif kaderler yorumu olarak da bilinen bir iddia da bulunmuş. Bir kuantum sisteminin alabileceği tüm değerlerden sadece biri evrenimizde gerçekleşse de diğer olasılıkların da başka evrenlerde bir fiziksel gerçekliğe karşılık geldiğini ileri sürmüşler. Bu bir yorum meselesi olarak görüldüğünden bilim çevrelerince çok da ciddiye alınmamış. 1980’lerde gökbilimciler tarafından geliştirilen şişme kuramı ve parçacık fizikçileri tarafından geliştirilen sicim kuramıyla bizim evrenimiz dışında başka evrenler de olabileceği fikri tekrar gündeme gelmiş. Konu “çoklu evren” ya da “çoklu evren modelleri” adı altında popülaritesini geri kazanmış. Fakat bu defa fizik denklemlerinin bir yorumu olarak değil, bizzat denklemlerin bir öngörüsü olarak. O zamanlara kadar bilinen en başarılı evren modeliyse Standard Büyük Patlama Modeli.

Galaksimizin milyarlarca galaksiden biri, Güneşimizin tipik bir yıldız, Dünyamızın sayısız gezegenden biri olduğuna çoktan alışmış olsak da evrenimizin sayısız evrenden biri olabileceğini kabullenmekte hâlâ güçlük çekiyoruz. Bu güçlük, fiziğin doğruluğunu hiçbir zaman bilemeyeceğimiz fizikötesi önermelerde bulunmasından ve bu evrende yavaş yavaş kaybettiğimiz ayrıcalıklı konumumuzu tamamen kaybetme korkusundan kaynaklanıyor olabilir. Yine de evrenimizin ve insanlığın ayrıcalıklı olduğu fikrini taşıyabiliriz. Çünkü tüm fizik sabitlerinin değerindeki ufacık bir değişikliğin insan soyunun yok oluşuyla sonuçlanacağını biliyoruz. İyiler ve kötülerin savaşını konu alan ve iyilerin zaferiyle sonlanan bir aksiyon filminde, iyilerin tüm kazalardan ve ölümcül durumlardan kıl payı kurtulması gibi bizler de bu evrende bir sürü bilimsel faciadan kıl payı kurtula kurtula var olmuşuz. Tüm fizik sabitlerinin insanlığın varlığına olanak verecek şekilde ayarlandığını öngören bu teze İnsancı İlke deniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder