4 Mayıs 2016 Çarşamba

Rasputin Kimdir? Mistik,Gizemli ve Ölümsüz Ölümlü Rasputin Efsanesi





Grigory Yefimovich Rasputin, Çarlık Rusyasında Sibirya bölgesinde Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, Rusya dünya tarihinin en gizemli kişiliklerinden biri olarak bilinmektedir.
Onu bu kadar esrarengiz ve gizemli yapan olaylar çocukluğunda başlamıştır. Babasının çiftliğinde sakin bir hayat sürmekteyken bir gün bir at çalınır. Rasputin, çocuk haliyle hırsızın kim olduğunu, nerede olduğunu, nasıl yaptığını anlatır. Olayı görmemesine rağmen bu derece net bilgi vermesi insanları hayrete düşürmüş ve daha ilginci hırsız, suçunu kendi İtiraf etmiştir.

Ardından Rasputin 1863 yılında din eğitimi almak için manastıra yollanır. Burada kısa zamanda vaazları ve kehanetleriyle papaz olan Rasputin, dünya turuna çıkar. Burada vaazları kehanetleri ile kısa zamanda ilgiyi üstüne çekmektedir.
Kehanetleri çoğunluk da doğru çıkmakta olan Rasputin, çarın çocuğunun Hemofili hastası olacağını ve bu hastalığı da Kendisinin iyileştireceği ihanetin de bulunmuş ve kısa zamanda bu gerçek olmuştur.
Çocuk gerçekten kan durmama yani Hemofili hastası olmuştur ve çok ağır bir kanama geçirir. Bunu iyileştireceğini öne süren Rasputin saraya çağırılır ve yaralara dokunup dualar okuyarak kısa bir sürede çocuğun yaralarının kapanmasını sağlar. Yaptığı bu tedavi üzerine çarın güvenli ve sevgisini kazanır.
Sarayın kapıları Rasputin için sonuna kadar açılmış bulunmaktaydı. Yaklaşan Birinci Dünya Savaşı ve Bolşevik devrimi ile ilgili kehanetler de bulunan Rasputin, insanları hayrete düşünmeye başlamıştı.
Çariçe ile iddiaya göre yasak ilişkiye başlamış ve çariçe sürekli onun talimatlarıyla hareket etmekteydi.
Rasputin yakışıklı ve delici mavi gözleriyle Kadınları baştan çıkarıyor, Saray etrafında kendine inanılmaz bir yer edinmişti.
Çariçe nin sözünden çıkmaması ve yasak ilişkileri Ayrıca kehanetlerinin gerçek çıkması, aykırı vaazları nedeniyle bir kısım çevreler rahatsızlık duymaya başlamış ve İngiltere'nin öncülüğünde Rasputin'e suikast girişiminde bulunmuştur ve Asıl onun ölümsüzlük, şeytanlık lakaplarına konu ölümü olmuştur.
Sarayda bulunan Prens Yusufov Bir gün Rasputin'i yemeğe davet eder. Yan odada İngiliz ajanı bulunmaktadır. Yani bu Yemekte Rasputin ile bir konu konuşacağını söyleyen Yusufov, ona ilk etapta içine Siyanür katılmış yiyecekler ve şarap ikram eder. Rasputin, bunları afiyetle yer ve ilginçtir hiçbir şey olmaz. Bunun üzerine Yusufov telaşa kapılır. Yan odaya geçerek İngiliz ajanına ne yapacağız diye sorar. Bunun üzerine Ajan ona bir silah verir ve Yusufov Rasputin'i vurur. Ancak Rasputin içeri girdiklerinde ölmemiştir ve ayağa kalkar 2 metre boyuna sahip olan Rasputin kaçmaya başlar. Bunun üzerine peşine düşen prens ve Ajan tekrar Rasputin'e ateş eder ve vücuduna isabet eden kurşunla nedeniyle dere yatağına düşen Rasputin'in İki gün sonra cesedine ulaşılır.
Ancak ilginç ve Gizem Buradan sonra başlamıştır. Yapılan otopside Rasputin'in kurşunlar nedeniyle ölmediği, ciğerine dolan su nedeniyle hayata gözlerini yumduğu ortaya çıkmıştır.
Rus ve dünya tarihine geçen Rasputin hayatı özellikle kehanetleriyle hala konuşulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder